

1937

1960

1996

2005
2009 – The next generation Thijs Gurdebeke (2009) & Guillaume Markey (2016) schrijven een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Markey.
2005 – Het jaar waarin de goedkeuring komt voor de bouw van een nieuwe winkel.
1996 – Een gloednieuwe uitsnijderij en een charcuteriegebouw krijgen vorm.
1995 – Nadat de laatste dieren er passeren, houdt het slachthuis op te bestaan. Prioriteiten krijgen een andere indeling, nieuwe doelen worden uitgesproken.
1988 – De zaak groeit mee met het toenemend aantal familieleden. Op een kwarteeuw wordt de zaak 5 keer zo groot.
1982 & 1984 – Met hun komst, zetten zus en broer, Linda en Danny Markey de stempel van de familie op de zaak. Wanneer 2 jaar later ook Marijke en Marc erbij
komen, wordt Markey een schoolvoorbeeld van een familiebedrijf.
1965 – Een serieuze investering, maar noodzakelijk om te groeien. De bouw van de winkel opent nieuwe mogelijkheden.
1963 – Daniël Markey en Rosa Cardoen geven hun jawoord aan elkaar en aan een toekomst samen.
1960 – De Markeys maken met de feitelijke vereniging “Gebr. Markey Vleeshandel” hun werk en hun doelstellingen officieel.
1949 – Na de oorlog bouwen de Markeys het eerste slachthuis voor runderen en varkens. De blik op de toekomst gericht.
1938 – De geboorte van Daniël (’38) en Leon (’40) vergrootte de kans op opvolging in de beenhouwerij.
1937 – Mooie verhalen beginnen klein. Net als dat van Markey. De vleeshal van vandaag kiemde in de jaren ‘30 als een kleine beenhouwerij in het woonhuis in de Madonna. De Ford vrachtwagen vervoerde “Vee & Vlees”. Bescheiden, hardwerkende mensen die een ambacht uitoefenden. Noeste arbeiden passie voor het werk. Ons dna.