Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Ribbetjes in de oven

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensribbetjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 10 el vloeibare honing
  • 5 el witte wijnazijn
  • 5 el ketchup
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • vers gemalen peper

Bereiding

  1. Maak de marinade: Schil de ui en snipper fijn. Schil de knoflook, pers uit en meng met de rest van de ingredienten.  
  2. Marineer de ribbetjes: Laat de ribbetjes minstens 2h marineren in de koelkast. (Je krijgt het beste resultaat als je ze een hele nacht laat marineren.)
  3.  Bak de ribbetjes: Verwarm de oven voor op 150C. Verdeel de ribbetjes over een grill op de bakplaat en zet 2h in de oven.  
  4. Werk af: Haal de ribbetjes uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 250C.  
  5. Zet de ribbetjes 3-5 minuten in de oven tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
  6. Serveer de ribbetjes met de gepofte aardappel met kruidenboter en witte koolsalade.