Gemarineerd varkenshaasje

Met deze klassieker is het altijd scoren. Ideaal voor nu, wanneer het nog niet heel warm, maar ook niet heel koud is buiten. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk en lekker! De marinade doet het meeste werk voor jou. Naast het heerlijke vlees biedt Markey je ook nog eens een toprecept om het te bereiden!

Je boodschappenlijstje voor 4 personen ziet er zo uit:

600g mals gemarineerd varkenshaasje van Markey, boter en 2 eetlepels witte wijn

Serveren met?

Heerlijke krielpatatjes afgewerkt met rozemarijn en knoflook en wat gestoofde worteltjes. Gaat jouw voorkeur toch uit naar bloemkool met kaassaus uit de oven. Of liever puree in plaats van die krielpatatjes? Leef je uit! Maak er het menu van je dromen van. Maar vooral: geniet
van het kwaliteitsvlees dat je bij Markey vindt.

Fresh raw pork tenderloin meat, uncooked fillet in kitchen tray with herbs. Wooden background. Top view. Copy space.
Recept

1. Neem je favoriete braadpan, eentje die zeker groot genoeg is. Zet hem op het vuur en verhit de boter.

2. Leg het malse gemarineerde varkenshaasje in de goudgele boter. Bak het rondom en zonder deksel voor zo’n 15 minuten

3. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.


4. Schenk de witte wijn bij het bakvet en roer alles los. Een ajuintje erbij? Dat kan! Fijngesneden of liever wat grovere stukken? Wat jij verkiest, dat smaakt het best.

5. Eens het haasje wat gerust heeft, is het tijd om te snijden. Hoe dik je de sneden
wilt, die keuze is ook volledig aan jou.

6. Verdeel het vlees op de borden en serveer de jus erbij. Drapeer het over de sneden en zet een extra potje op tafel, voor de liefhebbers.

SMAKELIJK!