Romige kipstoofpot met asperges

Eindelijk! Daar is de lente, daar is de zon en … daar zijn de asperges! Mei is dé maand voor het gelauwerde witte goud, hoog tijd voor een recept met onze Belgische trots. Deze maand een klassieker in wording: een romig stoofpotje met asperges en overheerlijke Markey kipfilets. Tokgerechtje!

Je boodschappenlijstje voor 4 personen ziet er zo uit:

4 kipfilets / 800 gr witte asperges / Enkele takjes dragon / 1 grote sjalot / 2 teentjes knoflook / 250ml room / 200ml kippenfond / 80ml witte wijn / Olijfolie / Peper en zout

Tip

Je kan dit gerecht ook met groene asperges maken. Die hoef je niet te schillen en de rest van de bereiding blijft hetzelfde. Gemakkelijk toch?

Fresh raw pork tenderloin meat, uncooked fillet in kitchen tray with herbs. Wooden background. Top view. Copy space.
Recept

1. Verwijder de stam van de asperges en schil ze naar de voet toe. Het topje hoef je niet mee te schillen. Klaar? Snij dan de asperges in 3 stukken.

2. Schil en snij de sjalot in reepjes. Droog eventuele tranen. Pel en plet daarna de knoflook.

3. Snij de kipfilets in grove stukken. Bak de stukjes kip aan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalot en de knoflook toe en laat zachtjes garen gedurende 15 tot 20 minuten. Schenk jezelf een glas witte wijn, dat heb je verdiend. (Zorg er wel voor dat je 80 ml overhoudt, die heb je zo meteen nodig.)

4. Blus met de witte wijn. Voeg ook de kippenfond en de room toe. Laat gedurende 5 minuten inkoken.

5. Voeg de stukken asperges toe en laat 5 tot 7 minuten zacht koken (of tot de asperges bijtgaar zijn). Dek de tafel en bereid je voor op de complimenten voor de chef.

6. Voeg op het einde een eetlepel fijngesnipperde dragon toe en serveer met gekookte krielaardappelen, pasta, brood of een slaatje. De keuze is aan jou!

SMAKELIJK!