Kaashamburgers met verse burgersaus

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en we komen weer collectief uit ons kot. Ja hoor, de zomer is in het land en dat kan maar één iets betekenen: BBQ! Overal te lande worden barbecuestellen bovengehaald, schoongemaakt en op professionele wijze in gang geblazen. Het is en blijft een kunst. Sfeer, gezelligheid en vooral; heerlijk vers vlees. De geur alleen al, daar kan niemand aan weerstaan. Deze maand een zomers receptje om bij te watertanden, een kaashamburger met zelfgemaakte burgersaus. Voor alle burgers van ons land, smullen maar!

Je boodschappenlijstje voor 4 personen ziet er zo uit:

4 kaashamburgers / 1 krop sla / 2 tomaten / 4 plakjes cheddar / 4 hamburgerbroodjes / 4 el mayonaise / 3 el ketchup / 1 kleine ajuin fijngesneden / 1 kl mosterd / 1 kl paprikapoeder / 2 el fijngesneden augurk

Tip

Serveer met een aardappelslaatje, een pastaslaatje of met frietjes! Geniet van de zomer!

Close-up of home made tasty burgers on wooden table.
Recept

1. Beginnen doen we met de saus. Pel de ajuin en snipper fijn. Snij ook de augurk in kleine stukjes. Meng de ajuin en augurk met de mayonaise, de ketchup en de mosterd. Voeg er paprikapoeder aan toe en breng op smaak met een snufje zout.

2. Was de sla en zwier ze schoon met een propere handdoek. Doe gerust alsof je op een trouwfeest bent. Dat mag.

3. Snij de tomaat in schijfjes. Niet te dik en niet te dun, precies zoals jij dat wilt.

4. Nu je toch bezig bent, de hamburgerbroodjes mag je ook opensnijden. Rooster ze daarna kort op de barbecue.

5. Tijd om de kaashamburgers te bakken zoals alleen jij dat kan. Maar geef jezelf eerst en vooral een schouderklopje voor dat mooie vuurtje. Dat heb je goed gedaan.

6. Dat ging vlot! Tijd om een torentje te maken. Bestrijk het onderste hamburgerbroodje met de zelfgemaakte burgersaus en leg er de sla bovenop. Daarna komt jouw perfect gebakken kaasburger met daarop het plakje cheddar en tot slot de tomatenschijfjes. Nog een toefje burgersaus en afdekken met het broodje. Klaar!

SMAKELIJK!